ליון ידועה הרבה בזכות הקולינריה שלה. זה המקום שבו שפים צרפתים מובילים כמו פול בוקוז התפרסמו בזכות המסעדות המשובחות שלהם, וגם המקום בו שפים צעירים עובדים לפי מסורת בת מאות שנים. האובססיביים לאוכל נוהרים תחילה למסעדות המסורתיות הקרויות "בושון" (Bouchon) – מסעדות כפריות שמגישות מנות מקומיות ולא מנות מפוארות כמו במסעדות רבות בעיר.
ליון כונתה "בירת הגסטרונומיה" עוד בשנת 1935; באותה תקופה לא היו מסעדות אקזוטיות, לא דיאטות ואף אחד לא דיבר על מטבח פיוז'ן או ביסטרונומי (מטבח צרפתי חדש). למרבה המזל, הגסטרונומיה המקומית התפתחה במידה ניכרת מאז, וכעת יש הרבה יותר הצעות לסעודה בליון מעבר לסעודה ב"בושון". חנויות קבב, אוכל אסייתי, ביסטרו, מסעדות שלושה כוכבים: בליון יש את כולם.
ואם אתם בעיר – לפחות בערב אחד עליכם לאכול בבושון. יש רק כ-20 בושונים אותנטיים – תפסו שולחן בכל אחד מהם והזמינו קוק או וין (תרנגול ביין) וקרדון גרטן (קרדון הוא ירק ממשפחת החמניות, והמנה נראית קצת כמו ארטישוק מבושל עם שמנת וגבינה). לאחר מכן תבקרו באחד משווקי העיר. כל דוכן עמוס בפירות וירקות מפוארים להפליא, נקניקיות מכוערות אך טעימות ודגים טריים ביותר – נסו את שוק סנט אנטואן ליום שוק צרפתי של פעם, ואת Les Halles לשוק אוכל מקורה מתוחכם יותר.
מנות ידועות בליון
ליון ידועה בנקניקיות שלה שמוגשות בצורות שונות כמנת פתיחה.

מנת נקניקיה (Andouillette) בחרדל מלווה בגראטן תפוחי אדמה במסעדת Le Poêlon d'Or, By Ji-Elle, CC BY-SA
4.0,
ביצה עלומה ברוטב יין אדום בוריאציות שונות.
למנת בוקר אפשר למצוא את המאשו (mâchons) הכוללת שרקוטרי מקומי מלווה ביין בוז'ולה. זוהי מסורת מסורת ה"מאשו" מגיעה מאורגי המשי שהתגוררו בעיר
מעבר לבושונים גם מסעדות הבראסרי מקומן לא נפקד וכל תייר חובב אוכל והיסטוריה ינסה למצוא שולחן פנוי באחת מן השתיים: Brasserie Georges שנוסדה ב-1836 ויכולה לארח כ-700 סועדים או Brasserie des Brotteaux הממוקמת מאז 1913 בבניין אר-נובו מלהיב.
לפול בוקוז, השף הידוע בליון ובכל צרפת, שנפטר ב-2018, יש מסעדה של 2 כוכבים מצפון לליון (Paul Bocuse). הוא פתח גם שלוש מסעדות בראסרי Le Nord, l'Est, Le Sud לרווחתם של התושבים שאין באפשרותם לשלם מאות יורו לארוחה אחת.
קינוחים
הראשון הוא קרם קרמל השני הוא “אי צף” – קצף עם פרלין צף בתוך מרק וניל משגע
הממתקים המיוחדים לליון
ממתקים צבעוניים, חמוצים, פריכים או רכים הם חלק חיוני במורשת האוכל של ליון. כמה מטובי הקונדיטורים של העיר ממשיכים את המסורת הוותיקה בעקבות מתכוני אבות.
פרלין (Praline)
כוכב העל של קונדיטוריית ליון, המתוק הזה הוא שקדים מכוסים בסוכר פריך ומקורמל בצבע אדום. אפשר לאכול אותו כמו שהוא או להשתמש בו כבסיס לטארט פרלינים מסורתי או לסוגים מסוימים של בריוש, שנמצאים כמעט בכל בולנג'רי (מאפייה) או פטיסייר (קונדיטוריה) בליון!

פרלין – ממתק האופייני לליון בחנות Saint Jean Délices בעיר העתיקה של ליון
Coussin
עוד מתוק סמלי: פירוש השם 'כרית ליון', והוא נובע מצורתו, המייצגת את כרית מריה הבתולה, עליה הניחו ראשי המועצות "נר שבעה קילו וכתר זהב" בשנת 1643. מאז, המתוק, הכולל שוקולד גנאש מכוסה במרציפן בצבע ירוק ובטעם קוראסאו, סווג כחלק מהמורשת הלאומית של צרפת. צבעי המרציפן מופיע בדרך כלל בצבע ירוק.

Le Coussun de Lyon בחנות Saint Jean Délices בעיר העתיקה של ליון
קנל (Quenelle)
לא להתבלבל עם אחותה המלוחה, ה-Lyon quenelle המתוקה היא המצאה של השוקולטייר Voisin. הוא עשוי ממרציפן טעים ואגוזי לוז מכוסים בשוקולד לבן.
קוקון (Cocon)
הקוקון דה ליון הוא מתוק קטן המשלב מרציפן, פרלין אגוזי לוז, קוראסאו ותפוז מסוכר. הבונבון הטעים הזה שואב השראה מהפקעת של תולעת המשי ששימשה את אורגי המשי המפורסמים של העיר. הומאז' גורמה לתעשייה התעשייתית העשירה של ליון!

מבחר ממתקים אופייניים לליון (קנל בלבן, קוקון בצהוב, קוסין בירוק ופראלין באדום)
על האוכל והמסעדות בכללי:
למסעדות יש את התפריטים שלהם עם המחירים המוצגים בחוץ. כמו בכל מקום בצרפת, המחירים תמיד כוללים שירות, לחם ומים מהברז (בקשו קנקן מים).
מתן טיפ הוא נדיר וצפוי רק אם אתם מרוצים במיוחד מהשירות.
זמני הארוחות הם בדרך כלל 12:00-14:00 לארוחת צהריים ו-19:30-22:00 לארוחת ערב. מקומות המציעים שירות לאורך כל היום ממוקמים באזורי תיירות, ולא סביר שיגישו אוכל טרי ואיכותי. שירות בשעות הלילה המאוחרות הוא די נדיר במסעדות איכותיות. אבל תמיד אפשר לקבל את המזון המהיר או הקבב הרגילים.
המקומיים בדרך כלל אוהבים לאכול בחוץ והמקומות הטובים ביותר מוכרים במהירות מפה לאוזן. יתרה מכך, המסעדות די קטנות. מומלץ מאוד להזמין שולחן, במיוחד לארוחת ערב, אחרת אתם עלולים להגיע לאחת ממלכודות התיירים המרובות. מכיוון ששפים מקומיים טובים רבים נהנים מסוף שבוע משפחתי טוב, יש הרבה יותר אפשרויות מעניינות בימי חול.
רחוב לרח' מרונייר (Rue des Marronniers), לא רחוק מכיכר בלקור מתאפיין במסעדות מעולות ומקומיים אוכלים שם!