בושון הוא סוג של מסעדה שנמצאת בליון, המגישה מטבח ליונזי מסורתי, כגון נקניקיות, קוק או וין, פטה ברווז או בשר חזיר צלוי. בהשוואה לצורות אחרות של בישול צרפתי כמו "נובל קוויזין" (nouvelle cuisine), המנות כבדות למדי.
ישנם כעשרים בושונים מסורתיים מאושרים רשמית, אך מספר גדול יותר של מסעדות המתארות את עצמן באמצעות המונח.
מקור המילה בושון אינו ברור (פירושו המילולי "פקק"). הבושונים הופיעו בסוף המאה ה-19 ושגשגו בשנות ה-30, כשהמשבר הכלכלי אילץ משפחות עשירות לפטר את הטבחיות שלהן, ואלה פתחו מסעדות משלהן עבור קהל לקוחות ממעמד הפועלים. נשים אלה כונו mères (אמהות); המפורסמת שבהן היא אז'ני בראזייה (Eugénie Brazier) שהשתייכה למחזור הראשון של שפים שהשיגו שלושה כוכבים במדריך מישלין בשנת 1933. היה לה גם חניך צעיר בשם פול בוקוז, הידוע מאוד ברחבי ליון.
אלה המנות האופייניות לאוכל בבושון:
סלט ליונזי – סלט ירוק עם קוביות בייקון, קרוטונים וביצה עלומה
נקניקיה חמה ומבושלת (saucisson chaud)- ניתן לקבלה מבושלת ביין אדום (saucisson beaujolais) או בלחמנייה (saucisson brioché)
quenelle de brochet – כופתאות מקמח וביצה עם דג ורוטב סרטנים (Nantua)
tablier de sapeur – קיבה כבושה מצופה בפירורי לחם ואז מטוגנת; אפילו המקומיים מהססים לעתים קרובות לפני שהם מנסים את זה
נקניקיית אנדואילט (Andouillette) – נקניקיה מוצקה, מתובלת היטב ושמנה, שמיוצרת בעישון קר מבשר שמקורו במעיים עם טעמים וריח עזים וחזקים. מוגשת בדרך כלל עם רוטב חרדל.
גרטן דופינה (gratin dauphinois) – התוספת המסורתית, תפוחי אדמה פרוסים בתנור עם שמנת
cervelle de canut – גבינה טרייה עם שום ועשבי תיבול
rognons de veau à la moutarde: כליות עגל ברוטב חרדל. חוויה טעימה
pâté en croûte – מורכבת משכבות של בשר, פטה ושומן, העטופים בבצק ונאפים בתנור, ומוגשים בליווי מלפפונים חמוצים
בנוסף – נקניק הדם, פטה אווז, ראש עגל ממולא, ביצה עלומה ברוטב יין (מנה נפלאה!) עם תוספות שונות.
לקינוח – גבינות מקומיות עתירות שומן.
היינות המוגשים בבושון הם אזוריים.
אגודה מקומית מעניקה את התווית "Les Bouchon Lyonnais" ל-20 מסעדות שמוגדרות כבושונים אותנטיים בכל רחבי העיר (אבל בעיקר בפרסק'איל), בהתחשב באיכות האוכל והיין שלהן, באופי העיצוב שלהן ובאישיות החזקה של הבעלים. בבושונים כאלה תמצאו לוחית מתכת על החזית שלהם שמייצגת את גנאפרון (Gnafron), חברו של גיניול (Guignol) וסמל לתענוגות האוכל, עם כוס הבוז'ולה שלו ביד אחת ומפית הנושאת את סמל ליון בשנייה.

בושון Le Poêlon d'Or כשעל הקיר לוחית מתכת עם התווית שמעידה זהו בושון אותנטי
תווית איכות זו נוצרה על ידי לשכת המסחר והתעשייה של ליון בשיתוף עם משרד התיירות של ליון וה"בושונים" של ליון. המטרה היא להבטיח לכם חוויה קולינרית אותנטית ואיכותית! ולכן אם אתם רוצים ליהנות ממטבח מקומי אמיתי באחד ה"בושונים" של העיר, אך חוששים לטעות, פשוט אמצו את נוסחת ה"ללא סיכון" הזו, ותחפשו את תו האיכות "Buchon Lyonnais"! הם יעמדו בכל הציפיות שלכם מבחינת האוכל המוגש, קבלת הפנים שאתם מקבלים והאווירה בפנים! סעודה ב"בושון" היא חוויה שאסור לפספס!
שימו לב, תיתקלו בהרבה מסעדות הקוראות לעצמן "בושון" באזורי התיירות (במיוחד בעיר העתיקה) – לעולם אל תסמכו על שלטים גדולים שקוראים "Véritable bouchon lyonnais" (בושון אמיתי) או עם רשימה של מנות טיפוסיות על החלון הקדמי. אלו הם לרוב מלכודות תיירים. ואם מישהו ברחוב מנסה להכניס אתכם למסעדה, רוצו משם.