המטבח הסיציליאני

המטבח הסיציליאני נקרא Cucina Povera ("מטבח עניים") והוא מבוסס אך ורק על חומרי גלם זמינים, זולים ועונתיים, אבל בשפע ובאיכות.

 

האוכל המקומי מגוון מאוד ומושפע מהכובשים הרבים שעברו באי. תמצאו פה שפע של פירות-ים טריים ומשובחים. דגי החרב והטונה מוגשים לרוב צלויים בגריל ומתובלים בלימון ושמן זית. תבשילים שונים וטעימים מנצלים את שפע פירות עצי הלימון, הזית, התפוז, השקד והאגוז הגדלים במקום. בענבים – שאף הם נמצאים בשפע – משתמשים הן למאכל (צימוקים) והן ליין. צמחי התבלינים גדלים כמעט בכל פינה וגם השימוש בתנובות החלב מהבקר והעיזים הרועים במרחבי האי הוא נפוץ ביותר. יש כאן פסטה וגם קוסקוס. עגבניות, חצילים, פלפלים ולימונים נותנים את הטון במאכלים רבים. צלפים וצימוקים משתלבים באותה מנה, כמו גם עשבי בר מקומיים לצד חומץ וסוכר.

 

בין המנות הקלאסיות והמאוד פופולריות בכל האי אפשר למצוא את המנות הבאות:

Pasta con le Sarde (פסטה עם סרדינים)

פסטה עם סרדינים, מאכל סיציליאני; By Joy, CC BY 2.0

Pasta alla Norma ע"ש האופרה המפורסמת של בליני, שהייתה היצירה הראשונה, שנוגנה בבית האופרה של קטניה (פסטה עם חצילים, שום, ריקוטה, בזיליקום ורוטב עגבניות)

Caponata (סלט חמוץ-מתוק של חצילים, צלפים ועגבניות)

Involtini (רצועות דקות של עגל מתובל בבצל קצוץ ועשבים, מלופפים על שיפוד, מצופים בפירורי לחם וצלויים על גחלים)

אינבולטיני

Couscous alla Trapanese (קוסקוס עם דג ועוף), כל צורות הטונה ודג החרב וכמובן, הארנצ'יני (Aranchini) הנפלאים – כדורי אורז ממולאים בבשר ואפונה או גבינה ומטוגנים עם ציפוי פריך.

סיציליה ידועה מאוד במגוון המתוקים שלה:

 

המרציפן – נקרא Pasta Reale ("העיסה המלכותית") או Pasta di Mandorala. סביר שתיתקלו גם ב-Frutta Martorana, מרציפנים דמויי פירות צבעוניים, שהומצאו במאה ה- 15 ע"י נזירות מכנסייה בפלרמו הנקראת La Martorana, והם בין הדברים הטובים באי.

מרציפנים ב-La Pasticceria Maria Grammatico, אריצ'ה, סיציליה; By Lidine Mia, CC BY-SA 4.0

קסטה סיציליאנית (Cassata) – הבסיס הוא עוגת ספוג טבולה בליקר מתוק והמלית היא תערובת של ריקוטה, סוכר ופתיתי שוקולד. הקסטה מעוטרת בפירות מסוכרים, קליפות לימון מסוכרות ומרציפן.

 

קנולי (Canolli) – גלילים של בצק פריך ממולאים בתערובת של ריקוטה, פירות מסוכרים, שוקולד ופיסטוקים ומטוגנים עד פריכות בשמן עמוק.

קנולי סיציליאניים; Depositphotos

גלידה וסורבה – יש האומרים שכאן הם הטובים בעולם. ויש גם גרניטה (Granita), קינוח קפוא על בסיס מים וסוכר.

 

יין – תעשיית היין המקומית הולכת ומתפתחת והאי מציע יינות איכותיים במחירים סבירים.