משאבלי בצפון ועד מאקון בדרום, 250 קילומטרים רבועים של כרמים מייצגים את 5 אזורי היין של בורגונדי שמתפארים בגיוון שלא ייאמן, מוכח על ידי מאות אפלסיונים (אזורי גידול – appellations) נהדרים, המייצרים ביחד כ-185 מיליון בקבוקים.

Côte d'Or, בורגונדי
By Pug Girl, flicker, CC BY 2.0
5 אזורי היין הם:
שאבלי (Chablis)
קוט דה נואי (Côte de Nuits)
קוט דה בון (Côte de Beaune)
קוט שאלונז (Côte Chalonnaise)
מאקונה (Mâconnais)
האפלסיונים מאוגדים בארבעה קטגוריות – Regional, Communal, Premier Cru והגדולים מכולם ה-Grand Cru. אלה מגדירים את האיכות ואת המקור של הענב. החוק הכללי הוא שככל שהאיכות גבוהה יותר, מקור הענבים מוגדר ביתר דיוק.
אלה גורמי המפתח שמשפיעים על איכות היינות הגדולים: האדמה, הענב, האקלים והכישרון של מגדלי היין. מכיוון שבורגונדי הוא שטיח של סוגי אדמה שונים שמבדילים את היינות, הכרמים לעיתים קרובות נחתכים על ידי חומות אבן המבדילות בין אדמה אחת לשנייה ומוזכרים כטרואר (terroirs).
בגלל מגוון הקרקע, עם כמה יוצאי דופן מינוריים, היינות של בורגונדי מיוצרים משני סוגי ענבים נפלאים: שארדונה (46% מכלל הגפנים) ליינות הלבנים ופינו נואר (36% מכלל הגפנים) לאדומים. בנוסף יש פה גם את ענבי גאמיי (Gamay), סוביניון ועד סוגי גפנים מינוריים כמו אליגוטה (Aligoté), סאסי (Sacy) ו-מלון (Melon) ליינות לבנים, ענבי César לאדומים וענבי פינו-בורו (Pinot Beurot) ליינות רוזה.

Côte d'Or, בורגונדי
By Pug Girl, flicker, CC BY 2.0