יינות מונטפלקו (מונטפלקו רוסו, יינות אדומים ומונטפלקו ביאנקו, יינות לבנים) מגיעים מאומבריה. הם זכו ב-DOC בשנת 1979 והוא חל על יינות אדומים ולבנים כאחד.
אזור הכרמים מקיף את העיירות מונטפלקו ובוואניה, מרחק של חצי שעה נסיעה מדרום מזרח לפרוג'ה. אזור זה משופע במסורות של גידול ענבים וייצור יין. חוקי ה-DOC הותאמו כדי לאפשר את קבלת התואר Sagrantino di Montefalco DOCG בשנת 1992, אך גם כדי להבטיח נוכחות לשאר היינות המיוצרים.
ענב הסגרנטינו האדום מאפיין את יין המונטפלקו רוסו (10 עד 25 אחוזים) אך סנג'ובזה (Sangiovese) הוא הענב השולט (הוא חייב להוות מינימום 60-80 אחוז). הענב הנוסף (עד 30 אחוז) הוא לבחירת היינן. היין צריך להתיישן מינימום 18 חודשים.
הביאנקו (היין הלבן) הוא בדרך כלל בסגנון חומצי ויבש, ועליו להכיל לפחות 50 אחוז של ענבי גרקטו (Grechetto), 20-35 אחוז ענבי טרביאנו ספולטינו (Trebbiano Spoletino) וענב אחר להחלטת היינן (עד 30 אחוז).
יין אחר, ה-Riserva, שהוא נדיר למדי, ובדרך כלל באיכות גבוהה, חייב להתיישן במשך 30 חודשים, מתוכם לפחות 12 חודשים בחבית.
יינות מונטפלקו סגרנטינו (Montefalco Sagrantino)
יינות אדומים העשויים מ-100 אחוז ענבי סגרנטינו הגדלים במונטפלקו וסביבתה.
היינות קיבלו סטטוס של DOC ב-1979 וב-1992 שודרגו לסטטוס DOCG וזאת בעקבות התעניינות מחודשת של יצרני היין, במיוחד של היינן ארנלדו קפראיי.
ישנם שני סוגי יינות DOCG: יינות סגרנטינו יבשים – יינות אדומים שיושנו בחביות אלון והפחות מוכרים – יינות פאסיטו (Passito), יין קינוח אדום ומתוק.
טיול בדרך היין סגרנטינו ("La Strada del Sagrantino") הוא מסע בארץ היין האדום הנודע של אומבריה. המסלול עובר בין כרמים, כפרים, מגדלים וטירות מימי הביניים. 60 קילומטרים מלאים בפלאות קולינריות ותרבותיות הכוללים יין כמובן, אך גם דבש, שמן זית, כמהין, גבינות ומוצרים אחרים.
דרכי סגרנטינו עוברים דרך העיירות הבאות: Montefalco (מונטפלקו), Bevagna (בווניה), Gualdo Cattaneo (גואלדו קטנאו), Giano dell'Umbria (ג'יאנו דל'אובמריה) ו-Castel Ritaldi (קסטל ריטלדי).