יינות מרסלה

הידעתם שסיצליה מבקבקת יותר יין מכל אוסטרליה? סיציליה היא אזור היין הגדול ביותר (מבחינת שטח כרמים) של איטליה ואולי האנונימי ביותר.

 

היין המפורסם של סיציליה הוא המרסלה (Marsala), יין מחוזק, מתוק וארומטי. הוא הומצא על ידי שני אחים אנגלים – ג'ון וויליאם וודהאוס, אשר ביקרו באי בסוף המאה ה-18 והתרשמו מטיב היין המקומי. הם ייצרו את המרסלה מיין לבן יבש, מחוזק בברנדי ענבים ומעורבב עם תירוש לא מותסס.

 

כל התערובת מרוכזת בתהליך של חימום איטי הנמשך חודשים רבים.

 

17% אלכוהול מינימום ובמרסלה סופריור (Marsala Superior) יש 18% אלכוהול ומעלה.

 

רובו של המרסלה מיועד לבישול.

 

הגירסאות הם מתוק (Dolce), חצי יבש הנקרא גם Ambra ויבש Vergineאו Fine. י

 

יקבים מומלצים של המרסלה הם יקב פלגרינו (Pellegrino), יקב סמפרי (Samperi) ויקב פלוריו (Florio).