יקב ארנלדו קפראיי (Arnaldo Caprai)

יקב ארנלדו קפראיי נוסד בשנת 1971 על ידי ארנלדו קפראיי ומאז הוא מוביל בייצור והחזרתם לבמה של ענבי סגרנטינו די מונטפלקו. היום היקב מנוהל על ידי מרקו קפראיי, בנו של ארנלדו, וזכה לאינספור שבחים. זהו מותג היין הידוע ביותר ברחבי מונטפלקו.

יין סגרנטינו די מונטפלקו מיקב ארנלדו קפראיי, אומבריה
By Michela Simoncini,CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31358454

 

האחוזה משתרעת על כ 1.5 קילומטרים רבועים.

 

ענבי סגרנטינו גדלים באזור מונטפלקו במשך יותר מ -400 שנה, אך במשך הזמן הביקוש שלהם פחת והייצור של יינות סגרנטינו קטן.

 

היה זה מרקו קפראיי שהגביר את  ריבוי הייצור של סגרנטינו בתחילת שנות התשעים: הסגרנטינו שלו משנת 1993 זכה בדירוג הגבוה ביותר ממגזין היין "גמברו רוסו" באיטליה, וזמן קצר לאחר מכן נוצר ביקוש גדול ליינות מונטפלקו.

 

מרקו האמין מאוד בהזדמנויות הגדולות שיכולות להגיע ממסורת כה ארוכה והוא תרגם זאת למוצר נפלא בשילוב גישה מודרנית וחדשנית.

 

הודות למחקרים ולניסויים ארוכי טווח, קפראיי מייצרת יינות אלגנטיים באיכות מעולה המבטאים באופן ייחודי את הטרואר של מונטפלקו.

 

כעת, האחוזה מייצרת 750 אלף בקבוקים בשנה, מתוכם 225 אלף יינות סגרנטינו.

 

זני הענבים הלבנים העיקריים הגדלים באחוזה כוללים את גרקטו (Grechetto), שרדונה וסוביניון, ואילו סגרנטינו הוא הזן האדום המוביל יחד עם סנג'ובזה (Sangiovese), מרלו וקברנה סוביניון.

 

היקב מציע סיורים שונים ביקב: טעימות יין (חצי שעה, 10 יורו לאדם), סיור ביקב + טעימות יין בתוספת ברוסקטה (Tour&Tasting, שעה וחצי, 15 יורו לאדם), סיור ביקב יחד עם טעימות יינות המלווים במנות אוכל (Tour&Food, שעה וחצי, 20 יורו לאדם), פיקניק במרחבי היקב ועוד….


מקומות ומסלולים באיזור