במרחק קילומטרים ספורים ממרכז העיר פרוג'ה שוכן מפעל השוקולד פרוג'ינה שם תוכלו לגלות את סודות השוקולדים הנהדרים שמייצרים כאן.

מפעל פרוג'ינה, אומבריה
By Starlight at Italian Wikipedia,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4903721
הסיור מתחיל במוזיאון ההיסטורי, ממשיך בתחנה המתוקה של הטעימות ומגיע ללב המפעל.
הסיור מתחיל בסרטון קצר על אופן עיבוד השוקולד, בעוד שחלקו הראשון של המוזיאון מוקדש לקקאו: ממוצאו ועד שיטת העיבוד המודרנית.
גלריית המוזיאונים המרתקת מלאה בתמונות, עטיפות ואריזות המציגות יותר ממאה שנות ייצור של תוצרת איטלקית עם מסך וידאו הכולל את כל מודעות הפרסום בטלוויזיה של פרוג'ינה: מהפרסומות הראשונות ועד המודעות של היום.
דגש מיוחד מושם על שוקולד הבאצ'י (Baci) האגדי, עם אנקדוטות, קטעים ותיעוד של שוקולד "האהבה" הנודע בעולם.

שוקולד באצ'י של פרוג'ינה, אומבריה
By Davide Restivo, CC BY-SA 2.0, flicker
המסע ממשיך בביקור במפעל בזכות טיילת עילית שממנה תוכלו לראות את תהליך הייצור.
בנוסף מוצעים כאן קורסים וסדנאות כדי שתוכלו להתנסות באיכויות הייחודיות של השוקולד ותלמדו טכניקות להכנת שוקולד.