מי שרוצה לראות ולהרגיש איך חיים תושבי רומא – כדאי שיגיע אל המקומות בעיר בהם נמצאים המקומיים.
קמפו דה פיורי (Campo de Fiori) הוא מקום כזה, הנמצא ממש בטבורה של רומא הרנסנסית. המדובר באזור של בתי קפה וטראטוריות הפועלים ללא הפסקה. כאן תצטרפו אל החגיגה האיטלקית האמיתית, אל רומא האמיתית.
קמפו דה פיורי הוא גם שם האזור וגם של של הכיכר המשמשת כבמה למחזה עכשווי נוסח רומא. אתם יושבים עם כוס קפוצ'ינו על מרפסת בית הקפה ומרגישים כאילו אתם באולם התיאטרון. בבוקר העלילה סבה סביב השוק המפורסם, אבל בשעות הצהריים משתנה הסצנה, כשפועלים עם מטאטאים ארוכים מנקים את הבימה המרוצפת וכאילו מתכוננים למערכה הבאה – ארוחת הצהריים. ישנן מעט ערים שבהן התבוננות בפועלי זבל האוספים שאריות של פירות וירקות וזורקים אותם לפח האשפה היא בידור. אבל הגברים האלה, אפילו תוך כדי תנועה, לא מפסיקים לדבר ביניהם, סיגריות דבוקות לשפתותיהם והם בהחלט חלק מהדרמה. צריך לשמוע את צעקותיהם, להביט בידיהם המתנפנפות, להסתכל על הפוזות שלהם – כן, הם יודעים שאתה צופה בהם.
אם רומא כולה כולה תיאטרון, אז הקמפו דה פיורי הוא השורה הראשונה, באמצע. תסתכלו סביב. שם בפינה, מתקהלים אנשים ב-"פורנו קמפו דה פיורי" – סביב חור בקיר שמספק את פיצה ביאנקה הטובה בעיר. בתי הקפה שצמודים לכיכר מתמלאים. כשהשמש שוקעת, הלקוחות ניגשים שוב לשולחן, עדיין במשקפיים כהים, כל אחד מהם לוגם אפריטיף בצבע בוהק. ועם רדת החשיכה, פושט קהל בג'ינס וממלא את הכיכר באחוות נעורים עד לשעות הקטנות של הלילה הרגוע.
לכל עיר יש מקום מפגש מועדף. כאן, זהו הקאמפו דה פיורי. אבל הכיכר עצמה לא יכולה לאכלס את כל האנשים שמחפשים אחר אוכל, שתייה והנאה חושנית –ובעצם מחפשים לחיות את החיים, בסגנון האיטלקי. קאמפו דה פיורי הוא גם הפיאצה פארנזה (Piazza Farnese), שהארמון המרהיב שבה מאכלס עכשיו את השגרירות הצרפתית. זהו גם הלארגו דל פלארו (Largo del Pallaro), שנמצא בסופו של מסדרון מסתורי, שבו מצויים הריסות תאטרון פומפיי. זהו התאטרון שבו נדקר יוליוס קיסר ב-44 לפנה"ס (על חורבותיו נמצא היום Palazzo Pio Righetti). השכונה גם חובקת את החנויות העתיקות לאורך ויה ג'וליה (Via Giulia) שמומלץ לטייל לאורכו וגם עוד ועוד סמטאות מכוסות גפנים לכל אורך נהר הטיבר.