רובע טסטאצ'יו שוכן דרום-מערבית למרכז העיר, על גדות נהר הטיבר ומול הרובע המוכר והמתברגן טרסטוורה. הוא נבנה בסוף המאה ה-19 מסביב ל- Mattatoio – בית המטבחיים העירוני, וגדל והיה טרנדי מאי-פעם בשנים האחרונות.

ברים ומסעדות בצילו של מונטה טסטאצ'ו ברומא; By IK's World Trip – Testaccio, CC BY 2.0
טסטאצ'ו נראה מעט רעוע לעומת שכנו הנוצץ, ורבים מהבתים הישנים לאורך הרחובות המרכזיים Via Alessandro Volta ו-Via Luca della Robbia זקוקים לשיפוץ יסודי. מצד שני, ברובע זה תפגשו בעיקר תושבים מקומיים, אשר עסוקים בקניות המכולת שלהם בשלווה, מברכים זה את זה לשלום ברחוב, ותמיד שמחים לעצור ולפטפט.
אולם מוקד המשיכה העיקרי של הרובע הינו המסעדות: מסעדות קטנות ולא בולטות שבהן, במקום להתבונן בתפריט, הלקוחות מקשיבים למלצר המפרט את מנות היום במהירות בזק ובקול רם. מנת Rigatoni con la pajata היא מנה קלאסית: צינורות פסטה מחוספסים ברוטב עגבניות סמיך אשר בושל באש נמוכה במשך שעות ארוכות. למנה הוותיקה הזו ישנה מסורת ארוכה, אבל היא לחלוטין לא מוכרת מחוץ לאיטליה, משום שהיא מוגשת אך ורק ברומא – וספציפית רק ברובע טסטאצ'ו, שעד לשנת 1975 היה ביתם של בתי המטבחיים העירוניים, ועד לעצם היום הזה מכיל את מירב ומיטב האטליזים בעיר.
הרובע נקרא על שם מונטה טסטאצ'ו, הנמצא בסמוך. הגבעה עשויה מאמפורות שבורות שהועברו לכאן בזמן העתיק מהנמל הקרוב.
הרובע מסחרי ברובו אך בשנים האחרונות הפכו מבני תעשיה רבים למועדונים מבוקשים ביותר. הוא ידוע גם בשוק האוכל המקורה שלו והפך ליעד תרבותי חשוב תודות למוסד Mattatoio.

שוק טסטאצ'ו המקורה ברומא; By Lalupa, CC BY-SA 3.0