ווצ'יריה הוא אחד מהשווקים הפתוחים הגדולים והססגוניים באי.
יש כאן דוכני פירות וירקות, דגים ומאכלי רחוב.
בדוכני התבלינים אפשר לראות זיתים מכל המינים – בשמן, במלח, אפויים, גדולים, רכים ועוד, עגבניות מיובשות ואת ה-Stratto, רסק עגבניות שמייבשים ומעבדים בשמש, עד שהוא הופך לעיסה סמיכה כמו חימר. יש פה תערובות תבלינים מוכנות לפסטה ועוד.
דוכני הגבינות – פקורינו סיציליאני פיקנטי, ריקוטה, קשקבל בעלת צורת אגס (Caciocavallo, הגבינה הידועה של האי המיוצרת מחלב פרה ומופיעה בטעם עדין ועד חריף) ועוד. ירקות – כרוביות ירוקות כהות, פטריות יער, שורשים מסתוריים, חצילים, תאנים, ברוקולי בסגול עז, עגבניות ופירות הדר (בעיקר לימונים). דגים – דגי חרב, דגי טונה ענקיים, דיונונים, צדפות טריות ו-Bottarga, ביצי דגים טונה, מומלחות ומיובשות לגוש. המקומיים מגררים אותן ומוסיפים למאכלי פסטה. מעדן. וגם פירות-ים, כמובן.
השוק הוא המקום הטוב ביותר להכיר את הטעמים והניחוחות של האוכל המקומי. רבים ממאכלי האי המיוחדים הם בעצם מאכלי רחוב, שניתן להשיג רק בשווקים. לצד הדוכנים העמוסים יש מסעדות רחוב קטנות המציעות חטיפים מקומיים, כמו ארנצ'ינה (arancina, כדורי אורז מטוגנים ממולאים בבשר, ירקות או גבינה), פאנלה (Panelle, משולשים פריכים ומטוגנים העשויים מקמח חומוס) או פולפטה (Polpette, ארטישוק מצופה בפירורי לחם וכדורי בשר עם צימוקים וצנוברים). לצהריים, נסו פוקצ'ה ממולאת באיברים פנימיים (pani ca' meusa) וגלידה בבריוש, שהוא בעצם סנדוויץ' של גלידה. המסעדות בשוק נהנות ממוצרים טריים הנמצאים בהישג יד ומפליאות בבישול פשוט ומענג.
השוק הזה שהיה פעם רחב ידיים – שפעם התפזר גם לרחובות ולכיכרות סמוכים – הולך ונהיה שקט יותר מדי שנה. סופרמרקטים מודרניים נפתחו בעיר והתחרות פגעה קשה בשווקים המסורתיים. דוכנים רבים נעלמים, ואת מקומם תופסים ברי קוקטיילים ומסעדות זולות. השוק אמנם נמצא בקירוב ללב פלרמו אבל הוא מחוויר בהשוואה לשווקים האחרים והידועים של פלרמו (Ballarò ו-Capo), שהם הרבה יותר עמוסים ורחבים יותר.
אם תחזרו לכאן בערב, תמצאו את הווצ'ריה נכנסת לאבולוציה הבאה שלה – כמוקד חיי לילה.