בית הטובל בירק מוקף באחוזה היושבת על שטח של 2.2 קמ"ר באזור Saragano-Galdo Cattaneo המשתרע על הגבעות של אומבריה.
טודי, העיירה העתיקה והיפה שהוקמה על ידי האטרוסקים בעמק הטיבר, נמצאת במרחק של 15 ק"מ בלבד משם; פרוג'ה וספולטו, אוצרות אמיתיים שכדאי לגלות, נמצאים במרחק של 25 ק"מ, בעוד שאסיזי ואורבייטו נמצאים במרחק של שעה נסיעה ברכב.
לה גירלנדה היה פעם הבית הכפרי של משפחת פונג'לי בנדטוני (Pongelli Benedettoni), שמקורה בטודי והשתמשה בו כבקתת ציד מ-1920 ואילך; בערך באותו זמן בחר הרוזן אנטוניו פונגלי את המקום מכיוון שידע שהאדמה כאן פורייה מאוד.
כיום האחוזה מייצרת שמן כתית אורגני ויינות אדומים באיכות מעולה האופייניים למחוז מונטפלקו, דגנים, שעורה, "פאווינו" (סוג של קטניה), פשתן ועדשים, כולם מעובדים באופן אורגני. את המוצרים החקלאיים האורגניים האלה אוכלים גם בעלי החיים הגדלים באחוזה.
לה גרלנדה נפתחה ב-1994 כאשר הרוזן ריקרדו פונגלי בנדטוני, צאצא של הרוזן אנטוניו, השתלט על האחוזה, הגדיל את הייצור שלה והחל את עסקי האירוח.
במקום 12 חדרים וסוויטות המגוונים בגודל ובפרטים אך כולם מרוהטים להפליא; הם ממוקמים בבית האחוזה ובאגף הצמוד. חדרי הקלאסיק נעים משטח של 17 מ"ר ועד 24 מ"ר, 2 חדר הדלאקס שטחם 24 ו-28 מ"ר ושטח 3 הסוויטות נע בין 31 מ"ר ועד 44 מ"ר.
האורחים מתכבדים במזנון ארוחת בוקר מפואר ומוזמנים לטעום מהמנות שהוכנו על פי המסורת הקולינרית של אומבריה.
הרוזנת אמליה, השפית של מסעדת לה גרלנדה, מעבירה גם קורסי בישול ב"בבית הספר עם אמליה" היוקרתי שלה ומיועדים למי שיש להם תשוקה אמיתית לאוכל.
המסעדה מציעה לאורחים מטבח מקומי כמו גם מנות איטלקיות אופיניות המלוות ביינות שיוצרו במקום. אפשר לאכול בפנים כמו גם במרפסת הפנורמית.
המבקרים ייהנו מהשימוש בבריכה הצופה על נוף עוצר נשימה, ויוכלו לחקור את הסביבה בהליכה או ברכיבת סוסים במסלולים הרבים או בעקבותיהם על האופניים.
יש פה גם מרתף יין שבו אפשר לטעום את היינות המיוצרים במקום. מיוצרים כאן יינות מונטפלקו, DOC ו-DOCG, רוסו די מונטפלקו, סגראנטינו די מונטפלקו וגרקטו די טודי. נערכים פה גם סיורי יין מודרכים בימים שני-עד שישי, 9:30-18:30 ובסופי השבוע לפי בקשה.
בנוסף, מוצעים פה 2 בתים להשכרה שבועית – האחד בשטח של 180 מ"ר המיועד ל-6 איש והשני בשטח של 450 מ"ר המיועד ל-12 איש.