השוקולד במודיקה עשוי ממתכון ישן מאוד, מהאצטקים, אותו הביאו לכאן הכובשים הספרדים.
את השוקולד הזה, שעובד באותו האופן שבו עובד על ידי האצטקים בתקופת הכובשים הספרדים, ניתן להגדיר מבחינה טכנית כשוקולד "קר" והוא גרגירי ומתפורר.
את השוקולד של מודיקה אפשר לאכול כמו שהוא או להמיס במים כמשקה.
לחטיפי השוקולד של מודיקה יש צבע חום שאינו עקבי. הארומה היא זו של פולי הקקאו הקלויים, עם שמץ קל של עפיצות. הטעם מסורתי עם קינמון או וניל. עם זאת אפשר באותה קלות למצוא שוקולד עם צ'ילי, חרובים, קפה, פירות הדר.
השיטות שבהם עבדו על הכנת השוקולד בעבר – כמו גם אלה ששימשו להכנת עוגות ערביות וספרדיות מסורתיות – נשארות זהות עד היום בדולצ'ריה המפורסמת בונג'וטו. זוהי ה"שוקולטריה" העתיקה ביותר במודיקה. מייצרים פה שוקולד בעבודת יד החל משנת 1880. השוקולד שחור ובעל טעם עדין ומשטח פחוס וגרגירי.
חנות המתוקים המדהימה הזו, נמצאת בבניין מהמאה ה-19, וזהו המקום שבו חובבי שוקולד רציניים מקבלים את התיקון שלהם.
אל תעזבו בלי חפיסה של שוקולד הקינמון האצטקי המיוחד שלהם, קצת נוגט שקדים, או אמפנדילה של חצי ירח של בשר ושוקולד.
מתקיימים פה סיורים מודרכים כדי לגלות את ההיסטוריה של השוקולד, החברה ואת המקורות המסו-אמריקאים העתיקים של תהליך הייצור כולו.
ניתן להזמין סיור מודרך (מקסימום 11 איש) בשעה 16:00 עם מדריך דובר אנגלית; ב-11:00 וב-17:30 המדריך דובר איטלקית. לא מתקיימים סיורים בימי ראשון ובחגים. הסיור מסתיים בטעימות של שוקולדים ומשקה שוקו קר. משך הסיור כחצי שעה ועלותו 8 יורו לאדם. כניסה חינם לילדים מתחת לגיל 5.