רייסטאפל (Rijsttafel), "שולחן אורז", היא חגיגה של אורז עם תוספות רבות – זוהי הראייה של הולנד הקולוניאלית את הארוחה האינדונזית, יותר אותנטית באמסטרדם מאשר בג'קרטה או בבאלי.
המסעדה נמצאת ליד פונדלפארק והיא שומרת על התיבול של מאכליה ממש כמו שצריך ויחד עם זה נוטה באופן מרענן להתנקות מכל הקלישאות האתניות – בלי מוזיקה של גמלאן (הרכב מוזיקלי אופיני לאיים האינדונזיים) ובלי מלצרים עטופים בסרונג.
בחלל מודרני המעוצב באדומים המזכירים את מונדריאן ועם פורטרט נוסטלגי של האבות הקדמונים של בעל המסעדה מג'אווה מוגשות המנות המרכיבות את "שולחן האורז".
בין המנות הפיקנטיות תמצאו ביצה עם סמבל (רוטב על בסיס צ'ילי), שיפודים קטנים של סאטה עז מקורמלים ונאגטס בסירופ כהה (ketjap manis).
איכלו אותם בעזרת אורז ריחני, מעט מלפפון מתוק-חמוץ (atjar), חתיכות של קוקוס קלוי ומלוא המזלג של sambal goreng kentang פריכים, תפוחי האדמה הממכרים, המטוגנים בקרמל.
אחרי 5 דקות הפה שלכם ירעד עם כורכום וגלנגל (מעין זנגביל) וצ'ילי.
מה שיציל אתכם בסוף זה הבננה מטוגנת (pisang goreng) הנפלאה.
טיפ: בקשו במידת חריפות עדינה – גם ככה יעלו המנות דמעות בעיניכם.