Café du Jura

'בושון' משפחתי מסורתי, שנפתח לראשונה בשנת 1867.

Café du Jura, By Romainbehar, CC0

העיצוב עם עץ האופייני שלו מתוארך לשנות השלושים, והמרתף המקומר, בשילוב עם האווירה השקטה והדיסקרטית, עושים את ה'בושון' הזה לדוגמה המושלמת לחיים הטובים סטייל מקומי ('à la Lyonnaise').

 

בריג'יט והנרי ז'וזראן רכשו את המסעדה ב-1974, ובריז'יט, אז רק בת 19, למדה את המקצוע מחמותה, שנהגה לבשל לכמה מהמשפחות הגדולות ביותר של ליון.

 

מאז היא עוד התמקצעה והלקוחות אף פעם לא עוזבים את המנות האופיניות ביותר כמו עוגת כבד עוף ורביולי או ראש עגל ברוטב Hélène Neveu (על שם הבעלים לשעבר של הבושון) או ברווז עם דובדבנים ועוד ועוד.

 

כיום אחראי על האירוח הוא בנה של בריג'יט, בנואה, שמקבל את הלקוחות ומייעץ להם בעוד אמו אחראית על המטבח ושניהם ביחד מהווים צוות מנצח.

 

המקום נמצא ברשימת הבושונים האותנטיים של Les Bouchons Lyonnais.


מקומות ומסלולים באיזור