Caffè Sicilia

מקום נפלא למתוקים, שנוסד בשנת 1892.

 

המגדנייה המענגת הזן הפכה למפורסמת יותר מאז שנטפליקס הציגה את קוראדו אסנצה (Assenza), דור רביעי של הבעלים במקום, בסדרה "שולחן השף".

 

האחים אסנצה (Assenza), ובעצם כל המשפחה, עושים עוגות וגלידות כל השנה ממתכונים, שעברו במשך דורות ומחומרים מקומיים בלבד.

 

למרות שהשם נשמע כאילו מדובר במקום בו קולים קפה, זהו בעצם בר/קונדיטוריה/בית קפה, שנחשב כאחד מיצרני הריבות ודברי המתיקה הכי טובים באזור.

 

הגרניטה (ה-ghiacciato, קפה קר עם גרניטה חלב שקדים), הגלידות והמאפים המעודנים שלו מציגים בגאווה את המרכיבים והיצרנים המקומיים – שקדים מאבולה (Avola), לימונים מנוטו ופיסטוקים מברונטה (Bronte) על מורדות אטנה.

 

אוהבי הגלידה, כדאי שיטעמו את ה-Montezuma, גלידת שוקולד עם קינמון וקליפות תפוזים מסוכרות.

 

קוראדו אסנזה מפתח כל הזמן את הקונפציה שלו, שעשויות לכלול עוגת ספוג אגוזי לוז עם מחית דלעת או ריבת אפרסק עם אבקת שוקולד מריר. הקינוחים, בדומה לתמהיל האדריכלי של העיר ולניב המקומי, משקפים את ההשפעות הצרפתיות, היווניות, הרומיות, הערביות וצפון אפריקאיות המבדילות את סיציליה משאר איטליה.