Domaine Christian Moreau Père et Fils

יינות מצוינים. הגענו אליו בעקבות קשרים בענף היין והאבא, כריסטיאן, היה אדיב וידידותי ביותר. אהבנו את היינות שלו.

 

אפשר ורצוי לבקר עם תיאום מראש.

 

לארץ הם מיובאים ע"י "יינות בורגונדי"

 

הכתוב למטה נלקח מהאתר של "יינות בורגונדי":

כוכב חדש ונוצץ מפיץ אורו בשמי שבלי ומזה כמה שנים מושך את תשומת ליבם של חובבי יינות האזור. ולא בכדי. בשעה ששני היקבים המובילים בכפר, דוביסה וראבנו, ממשיכים להפיק את היינות המרגשים בשאבלי, יקב זה התמקם לו לא הרחק מהם בראש הטבלה-  Christian-Moreau (כְרָיסטיאֹן ֹמורו) שמו.

בשנת 1814 ייסד בשבלי ז'אן-ז'וזף מורו, יצרן חביות, עסק נגוסיאן בשם J.-Moreau.

כעבור 160 שנה, בשנת 1974, מוכרת המשפחה 50%. מהעסק לחברה קנדית, וב-1985 את שארית חלקה, על חוזי השכרת הכרמים שברשותה. בערוב השנים נמכרת חברת J.-Moreau למשפחת בואסה, יצרן היין הגדול בבורגון.

אך התשוקה והחזון לא מרפים מהנצר המשפחתי לבית מורו ובשנת 2002, חוזי השכרת הכרמים מגיעים לסיומם וכריסטיאן מורו מצליח לזכות בחזרה בחלק מהכרמים הוותיקים של המשפחה, לעבדם ואף למכור את היינות תחת שמו. בנו, פָבְּיָאן, בוגר לימודי ייננות בדיז'ון, לוקח על עצמו את אתגר הייננות ביקב כמו גם את ניהולו.

לדומן כ-12 אקטר, מהם מעט פטי שאבלי ושאבלי, ומעט פרמייה קרו. אך עיקר גאוות היקב נתון לחמש חלקות הגראנד קרו שברשותו אשר מהוות את הנתח המשמעותי בשטח כרמיו.

הכרם הגדול ביותר של היקב, Clos, מהווה את עיקר אדמותיו על 3.6 האקטרים שלו (!), מתוכם 0.4 אקטר מהווים את ה "Clos-des-Hospices", כרם אותו רכש אבי סב המשפחה בשנת 1904 אשר ממוקם בשיפולי המידרון ומציג טרואר שונה בתכלית מ"טרואר האם" שלו – Clos.

זהו אחד היקבים היחידים בשאבלי, לצד דוביסה וראבנו כמובן, אשר נשארו נאמנים למסורת הבציר הידני.

וכמו תמיד, העבודה הקשה נותנת תמורתה.

היין מתיישן בשילובים משתנים של נירוסטה-חביות, על פי הכרם ואופי הבציר, כשפרק הזמן בו היין מתיישן בחביות אינו עולה על 6 חודשים.

התוצאה עוצרת נשימה. זהו שאבלי קלאסי! נקי, טהור, חומצי ומינרלי כשכל טרואר מקבל ביטוי צלול וברור ביין. אלו יינות שניתן ליהנות מהם יחסית בגיל צעיר, אך יישון של מספר שנים יעשה עמם חסד וידגיש את איכויות הטרואר בצורה יותר מרשימה.

 

Domaine Christian Moreau

פביאן וכרטיסטיאן מורו