Domaine Servin

היינות של יקב סרוואן מיובאים לארץ ע"י ג'קונדה

 

הדברים הכתובים להלן נלקחו מהאתר של ג'קונדה:

 

רקע

פרנסואה סרוואן עומד בראש הדומיין המשפחתי הזה, דור שביעי למשפחה שהחלה את פעילותה באזור ב-1654, ביניהם כורמים, חבתנים ודמויות רבות שהקדישו את חייהם לגפן. כיום הדומיין ידוע כאחד הדומיין המשפחתיים הגדולים בשבלי, עם 35 הקטר של כרמים בחלקות הידועות ביותר, כולל 4 חלקות פרמייה קרו ו-4 גראן קרו. יינות סרוואן מיוצאים לכנפי תבל, וניתן למצוא אותם על השולחנות הטובים ביותר.

 

בכרם

גישה מסורתית, חומרי ריבוי נלקחים מהחלקות עצמן (selection massale), גפנים בוגרות, בדרך כלל סביב 35 שנה. הגישה הבסיסית של המשפחה תמיד הייתה למצוא את הספציפי. אצל סרוואן אין כל ניסיון להגיע לאיזשהו מוצר ״אחיד״ אלא לבטא את מה שטיפוסי לכל חלקה וחלקה. המטרה היא להביא לידי ביטוי את הטרואר המובהק כל כך של שבלי, שמפיק, לדעת המשפחה, את השרדונה הטוב בעולם.

ביקב

שיטות ייצור קלאסיות. עבור יינות מסויימים עשוי להיות שימוש מושכל בעץ, עבור יינות אחרים התסיסה וההבגרה במיכלי אינוקס. ההיכרות העמוקה עם חומרי הגלם ועם ההתנהגות המשתנה שלהם בהתאם לבצירים השונים, לחלקה או ליבול מאפשרת לסרוואן לקבל החלטות תוך ירידה לפרטי הפרטים של הויניפיקציה.

שעות פתיחה

פתוח לביקורים וטעימת יין כל השנה (מלבד אוגוסט)

שני-שישי, 9:00-12:00, 13:30-17:30

שבת רק ע"י תיאום מראש

סגור בראשון וחגים