Gunther Gelato Italiano

למרות כל הדברים הנהדרים שיש לרומא להציע יש דבר אחד פשוט שנמצא בראש רשימת המשימות של כל מבקר – ג'לאטו. אחרי הכל, גם תייר עייף צריך לאכול ובחודשים החמים, קונוס גדול של ג'לאטו הוא הדבר הכי טוב שמישהו יכול כאן.

 

אז קודם כל יש לדעת שיש הבדל בין הגלידה האיטלקית (ג'לאטו) לבין הגלידה הרגילה שמכילה 5% יותר סוכר ו-10% יותר שומן מן הג'לאטו. בנוסף בסיס המתכון פשוט שונה לגמרי.

 

גלידרית פזורות בכל מקום ברומא, מה שמקשה לבחור לאיזו מהם ללכת. השוני ביניהן הוא באיכות ובטבעיות של המרכיבים.

 

גונתר (Gunther Rohregger) הוא שף נלהב שלמד את חבלי הכנת הג'לטו ממאסטרים שונים כשהיה צעיר בהרבה בבולצאנו, עיר בדרום טירול בחלק הצפוני של איטליה. לאחר שעבר לרומא, הוא הונע מהתשוקה הגדולה שלו לג'לאטו ויצר את הגרסאות שלו עד שהתפרסם.

 

גונתר נוכח כל הזמן, מכין את הג'לטו בעצמו, יוצר טעמים מסורתיים עם מרכיבי העונה, וממציא טעמים מוזרים חדשים שהוא אוהב להפתיע את הלקוחות שלו. בריאותם של לקוחותיו חשובה לו ולכן משתמש בחומרים טבעיים. הוא מבטיח, למשל, שבגלידה שלו יש 50% עד 70% פירות טריים, תמיד תלוי בסוג הפרי ובטעמו, מה שלא בטוח שתמצאו בהרבה גלידריות.

 

לאנשים עם חך הרפתקני, לכו על Latte di Bufala con Pepe Rosa del Madagascar (חלב באפלו עם גרגירי פלפל ורוד של מדגסקר), Ricotta con Salsa di Fragole e Aceto Balsamico (ריקוטה עם רוטב תותים וחומץ בלסמי), Latte di Bufala con Cruè di Cacao e Salsa di Amarena (חלב באפלו עם קקאו קרו ורוטב דובדבנים אמרנה), Cioccolato Fondente al Grand Marnier (שוקולד מריר עם Grand Marnier), Cioccolato Fondente al Rosmarino (שוקולד מריר עם רוזמרין) וג'לאטו קפרזה Gelato Caprese. חשבת פעם לאכול את סלט הקפרזה שלך (מוצרלה די בופה, עגבניות ובזיליקום) בצורה של ג'לאטו? גונתר גורם לזה לקרות.

 

כמובן שמתוך 45 הטעמים שלו (ועדיין מוסיף), הוא גם מכין טעמים פשוטים יותר כמו סורבה תותים, סורבה תפוזים, פיסטוק, סורבה מלון, טירמיסו, סורבה לימון, נענע, פיור די לאטה (Fior di Latte) וסוגים שונים של שוקולד. אם אתם אוהבים שוקולד, אז תוכלו להתענג על הסוגים השונים הזמינים כי כל סוג של שוקולד מעורבב עם ג'לטו נותן מאפיין מגוון משלו.

 

הוא גם יצר 3 טעמי ג'לאטו, נוצ'ולה (אגוזי לוז), Cioccolato (שוקולד) ופיסטוק (Pistacchio) שהם ידידותיים לטבעונים, ללא לקטוז וללא סוכר.


מקומות ומסלולים באיזור