מריה גראמאטיקו נולדה ב-1940, גדלה כיתומה, ונשלחה אל מנזר בעיירה אריצ'ה בו בילתה שנים רבות. שם למדה לעשות כל צורה של עוגות שקדים נהדרות, מרציפן, ריבות, טארטים ועוגיות. במיוחד הכינו שם "פירות מרציפן" אותם מכרו הנזירות לתושבי האזור.

מרציפנים ב-La Pasticceria Maria Grammatico, אריצ'ה, סיציליה; By Lidine Mia, CC BY-SA 4.0
בגיל 22 עזבה מריה את המנזר. הדבר היחיד שידעה לעשות הוא מה שלימדו אותה הנזירות: הכנת מרציפן ומיני ממתקים העשויים משקדים. תוך כמה שנים פתחה חנות קטנה באחד הרחובות המתפתלים של אריצ'ה אותה היא מנהלת עם אחיה. בגיל 82 תוכלו עדיין למצוא אותה בחנות.

מרציפנים ב-La Pasticceria Maria Grammatico, אריצ'ה, סיציליה; By Lidine Mia, CC BY-SA 4.0
החנות התפרסמה ברחבי האי ומחוצה לו ותושבים ותיירים כאחד פוקדים אותה גם היום. שם תוכלו לשתות קפה ולטעום את המרציפן האגדי שלה.