Le Levain

מי שמחפש מאפייה אותנטית במרכז רומא כדאי לנסות את המאפייה והפטיסרי Le Levain, החבויה ברחוב לא מסומן בשכונת טרסטוורה.

 

זוהי ממלכתו של השף ג'וזפה סולפריצי שלמד ב-Ècole Nationale Superiéure de Pâtisserie בליון והתמחה אצל הפטיסייר-שוקולטייר ז'אן-פיליפ דארסי בבלגיה. השילוב של המומחיות הצרפתית הזו, המקור של המרכיבים האיכותיים והמסורת הקולינרית של דרום איטליה הביאו למגוון מדהים של לחמים, עוגות ומאפים.

 

קמחי המחמצת האורגניים הם המרכיב העיקרי של הלחמים הביתיים. מבחר הלחמים כולל בין היתר את הבאגט הצרפתי הטיפוסי, הלחם עם גבינת קממבר ותפוחים ואת הלחם האיטלקי עם זיתים. מבחר לחמים עשוי עם סוג של קמח המתאים לצליאקים.

 

בצהריים הבאגטים ושאר הלחמים מגיעים עם מילויים אופייניים כמו סלט עוף או כאלה יצירתיים יותר כמו גבינת ברי ותרד או מקרל, ארטישוק קטן, בצל וקרם פיסטוק. בין האפשרויות הטובות ביותר יש גם התמחות צרפתית כמו הקישים עם סלמון, פטריות וגבינה או עם ריבה וגבינה והקרוק מסייה. מדי יום מכינים השפים סלטים טריים, מרקים ופיצה רכה עם תוספות שונות.

 

סביב ארוחת הבוקר והצהריים אנשי הצוות די עסוקים מכיוון שתיירים ומקומיים גודשים את החלל. עם זאת הם תמיד מוכשרים וידידותיים. הם לוקחים את הזמן ומסבירים על הסוגים השונים של לחם ומאפים.

 

המוצרים שלהם אולי קצת יקרים, אבל קהל הלקוחות חושב שהם שווים את המחיר!


מקומות ומסלולים באיזור